Podlasie

Poolse dans- en zanggroep

Get Adobe Flash player
 Image00001

Het koor van Podlasie ondersteund de dansgroep bij hun voorstellingen en heeft een eigen uitgebreid repertoire. De meeste liederen zijn 4-stemmig. Daarnaast put deze groep uit een scala Poolse folkloristische liederen die bij meerdere gelegenheden gebracht worden, o.a. bij de kerst. Zij staan onder deskundige leiding van dirigente Paulina Bukowicz. Net als alle andere groepen treden deze leden bij voorstellingen op in hun eigen Poolse kostuum die door Podlasie beschikbaar wordt gesteld.

Net zoals de contributieregeling van de overige leden, geldt dit voor de leden van het koor. Tot 3 jaar hoeft men geen contributie te betalen, tot 18 jaar betaalt men 4,50 euro per maand, en ouder dan 18 gaat men 5,50 euro per maand betalen. Gebruik van kostuums bij voorstellingen wordt vanzelfsprekend door de Podlasie geregeld.

In het repertoire van het koor zijn ondermeer dansen opgenomen die tijdens voorstellingen als ondersteuning van de dansers en danseressen gezongen worden. Bij voorstellingen waar een beroep gedaan wordt op het koor alleen, of wanneer er meerder dansen gedaan worden, brengt het koor een repertoire van folkloristische liederen als afwisseling bij wisseling van de kostuums van de dansers en danseressen.Speciaal voor kerst studeert het koor Poolse kerstliederen in die voor die gelegenheid op diverse locaties ten gehore worden gebracht.

Repetitietijd voor het koor is: Woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.
In zalencentrum “de Burcht” aan de Wieënweg 16-18  te Brunssum.

Share